Behov for rådgivning?


Vil du vite hvordan våre tjenester kan fungere for akkurat din bedrift?

Legg igjen dine detaljer under, så svarer vi innen kort tid!

På tide å bytte ut ditt nåværende ERP-system?

Hjertet av bedriften befinner seg i ERP-systemet. I en perfekt verden ville man kanskje aldri dratt nytte av å bytte den ut, men dessverre har det seg slik at dersom systemet ikke oppfyller de kravene og standardene som er satt, vil den bli alt for kostnadsbærende til å ta vare på. Valget av ERP-system er derfor en stor avgjørelse, da dette er en langsiktig investering som skal samspille med fremtidige mål.

 

Det kan ligge store skjulte kostnader ved lav effektivitet i din bedrifts forretningsprosesser. Og sjansen for at flere av deres nåværende arbeidsoppgaver kan utføres mer effektivt er stor. En bedrift investerer i et ERP-system for å øke både effektivitet og vekst. Dette har alltid vært grunnen til at man har tatt dette valget, både første gangen og tredje gangen. Markedene endrer seg og konkurransen stiger. Kunder, leverandører og partnere det samme. For å holde seg konkurransedyktig, må en derfor henge med og forbedre seg i takt med omgivelsene!

 

En kan også påstå at bedriftene nå til dags, ikke er som før i tiden. Takket være dagens teknologi kan en leder arbeide med og ha ansvar for flere avdelingskontorer ved eksterne lokaler. Flere reiser frem og tilbake mellom disse kontorene og andre forretningsreiser, er ofte en gjenkjennelig hverdag for de fleste. En ikke-gunstig situasjon vil da være å operere med et ERP-system som hverken er fleksibelt eller mobilt.

 

Mobilitet er muligens nøkkelordet og vippepunktet for de fleste bedriftsledere når de skal ta en beslutning på om man faktisk skal utføre et bytte av sitt ERP-system. Både ansatte og ledere i dagens bedrifter er mobile, derfor er informasjonen også nødt til å være det. Et skybasert ERP-system vil gjøre mobilitet til en stor konkurransefordel, og gir sluttbrukeren en mulighet til å både arbeide og holde seg oppdatert, uansett hvor en befinner seg. Informasjonen som ERP-systemet gir, vil også alltid være i sanntid. Dette vil gjøre det enklere å være fremoverlent, se muligheter og identifisere risiko, på et kontinuerlig nivå.

 

Og hvor behagelig hadde det ikke vært med et system som til enhver tid driftes og oppdateres av leverandøren? I en tid hvor markedene endres, konkurransen stiger og ny teknologi utvikles raskere enn noensinne, er dette et av hovedtrekkene til det skybaserte ERP-systemet. I kontrast til on-premise løsningene som har blitt brukt i flere tiår, vil kontinuerlig utvikling og oppgradering sørge for at din bedrift hele tiden opererer i den nyeste og mest avanserte teknologien.

 

Til slutt er det viktig å nevne at det er store forskjeller i dagens skybaserte ERP-systemer. Noen av systemene er ment for mindre bedrifter, mens andre fungerer bedre for større. Det finnes også flere forskjellige grunner til å mene at noen systemer er bedre og mer velfungerende enn andre. Det er derimot ingen tvil om at et skybasert ERP-system som fungerer optimalt vil skape en moderne plattform, legge til rette for automatisering, øke effektiviteten og hente ut potensialet i din bedrift. Det er derfor viktig å velge en partner og en leverandør som forstår seg på din bransje, og kan skreddersy og optimalisere løsningen etter din bedrifts utfordringer og behov.

 

Dersom du som bedriftsleder ønsker å påvirke din bedrift og lede den i riktig retning, er tiden nå inne for å se nærmere på et skybasert ERP-system. Ta kontakt med en av våre rådgivere dersom du vil gjøre en slik endring, eller bare ønsker å vite mer.

Sondre Gustafson

Ole-Jacob Edvardsen